A XIX-a ediție a Cupei ACAS

Competiţia sportivă ” CUPA ACAS ” a fost organizată prima dată în anul 2004, din cunoștințele noastre fiind singura competiție adresată copiilor și tinerilor cu dizabilități din România. Ideea a aparținut Asociației de Consiliere și Asistență Specializată ACAS din Alba Iulia. Împreună am dezvoltat conceptul de concurs sportiv adaptat persoanelor cu dizabilități, continuând cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al municipiului Alba Iulia.

Prin acest concurs nu se urmăreşte performanţa sportivă, ci socializarea acestei categorii de persoane, creşterea încrederii de sine şi dezvoltarea abilităţilor de comunicare. Probele se desfăşoară pe criterii de vârstă şi tip de deficienţă, exemplu: deficienţe psihice şi auditive: alergare viteză, de rezistenţă, aruncarea mingii de oină, a mingii medicinale, săritura în lungime de pe loc; deficienţe motorii: aruncarea mingii de oină şi alergare în scaun cu rotile; pentru copiii cu vârsta 3-8 ani : circuitul „Mici, talente mari”

Ni s-au alăturat 2 profesori de sport din cadrul Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Alba, Toma Ghircău de la Radio ”Reîntregirea”, partenerii de la ”Crucea Roșie” și Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia, care ne-a pus la dispoziție sala de sport.
 
Ca de fiecare dată, participarea la concurs și revederea tuturor participanților a fost extraordinară, ca într-o mare familie! Grupul folcloric ”60+” al Centrului de zi pentru persoane vârstnice din cadrul Direcției de Asistență Socială, au adus un plus de farmec, specific sărbătorilor, prin frumoasele colinde. În final a sosit și Moș Crăciun, cu surprize pentru fiecare. Mulțumim sponsorilor noștri, SC DACIA SRL și multor altor persoane, care nu au dorit sa-și facă public numele. Mulțumim, domnilor viceprimari , dl Popescu Emil , dl Filimon Marius și d-lui city-manager Lucian Morgovan pentru că au fost cu noi, au susținut și premiat concurenții. 

Dar înainte de orice, vă mulțumim VOUĂ, copiilor și părinților, că nu ați lăsat concursul nostru să dispară, că ne învățați, din nou și din nou, cât de importantă e o rază de soare, un zâmbet, o strângere de mână, o îmbrățișare. Rămânem împreună, povestea continuă, ne întâlnim la anul!
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support